Середа, 2024-05-15, 20.37
Вітаю Вас Гість | RSS


Сайт Ірини Ткаченко


   
  Кафедра видавничої справи та редагування
       Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В.Винниченка

"Вивчай англійську!" - Навчальний форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Навчальний форум » Обговорення студентських видавничих проектів » Фестиваль соціальних проектів (соціальний плакат) » "Вивчай англійську!" (Соціальний проект Олени Литвиненко)
"Вивчай англійську!"
IrenДата: П`ятниця, 2011-04-22, 00.41 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 108
Репутація: 8
Статус: Offline
Посилання на презентацію проекту http://us.ua/208337/
Прикріплення: 5389191.jpg (24.6 Kb) · 1339937.jpg (99.4 Kb)
 
quissenonegoДата: П`ятниця, 2011-04-22, 09.31 | Повідомлення # 2
Підполковник
Група: Проверенные
Повідомлень: 116
Репутація: 10
Статус: Offline
Дозвольте запитати, а яку проблему порушує даний плакат?
Хіба це є соціальна проблема, що хтось не знає англійської?
В Україні не всі знають українську - оце зараз проблема. А англійску знають ті, кому це дійсно потрібно, і хто цього дійсно захоче - вивчить.
В принципі без автора тут не розібратись - може він хотів сказати щось інше цим проектом...

Quote
Покажи, що ти європеець, заговори англійською

Ця фраза, вибачте, вбила просто на повал. Не можу пройти мимо. *В нестачі слів потрясає руками до неба*
Знову ж таки, не знаю і навіть не здогадуюсь, що хотів сказати автора.
Ще б сказали "Покажи що ти азіат, заговори китайською"
Тільки тому, що переважна кількість людей в Азії спілкується китайською (ну, вийшло так, нація велика), то що ж вони всі там китайці? Подумаєш, що там ще декілька країн є...
В Європі у кожній країні висока культура власної мови і власної народності. Вони поважають сусідів, але свою мову і свою культуру ставлять для себе вище.
Та що там Європейські країни. Навіть у Великобританії, якщо сказати шотландцю чи валійцю (а то, не дайБог, ірландцю), що він англієць, то це серйозно його образить.
А англійська там "поширена" на стільки на скільки і в нас. Англія просто ближча...
Чому ніхто не закликає вивчати есперанто? І якщо вже на те пішло, то більшість людей вивчає саме американську а не англійську.
Звісно це презентація, а не плакат, але вже таке презентування свого майбутнього проекту спротивило мені всі некількісні хороші враження

Щодо плакату:
Вже слоган (це ж слоган? чи "підслоган"? що це?)
дуже мені нагадує слоган Ейвон "today tomorrow always". І асоціації "пішли" в якусь іншу сторону ще од того, як я згадала що це саме Ейвон.
При чому рекламісти-розробники в тоум випадку зуміли зупинились на трьох словах...
І кольори... Не знаю, я, здається, нікому нічого не казала про кольори, бо ми ж не колористи чи дизайнери. Але хіба редактор не має вбачати і такі аспекти роботи?
Згодна, у кожного своє сприйняття кольорів. Як на мене ці три (не рахуючи годинника) не в"яжуться між собою. Точніше логічно ніяк не поєднуються.
Якщо вже пропагувати ідею вивчення англіської, можна було б зробити слова кольорами британського прапору.

І ще кілька дрібних запитань:
Чи буде зрозуміла людям, яким адресований цей плакат (тобто тим, хто ще не знає англійської), фраза англіською мовою?
З якою метою You написано з великої літери?
Друга картинка взагалі до чого? оО


пафосен и беспощаден чисто из гедонистических соображений
мои открытки :З http://vkontakte.ru/club23388656
 
kievemlakДата: Четвер, 2011-05-05, 17.50 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Соціальні плакати часто порушують декілька проблем. Щодо даного плакату, окрім заклику до вивчення англійської мови, реклама спрямована розкрити проблему незібраності, невміння використовувати власний час. Слоган у багатьох людей може викликати різні емоції. Докорінно ще нікому не вдалося дослідити проблему сприймання тексту.
Велику увагу приділено кольорам. Перший зразок реклами покликаний показати молоді на проблему ліні та втраченого часу. «Yesterday you said tomorrow… Вивчай сьогодні англійську». Основним кольором обрано білий. Білий колір символізує чистоту і мир, кордон початку і злагоди. Саме почати вивчення даної мови викликає труднощі. Заставити себе зробити справу, яку відкладав довгий час і ніяк не наважувався. Цей колір означає звільнення від усякого спротиву, абсолютну свободу від усіх перешкод, свободу для всіх можливостей. Він дає людині мотивацію, направляє її в правильне русло. Фахівці досліджували вплив кольору на сприйняття людини, асоціації, що викликає їм у національних середовищах різних країн. Виявилося, наприклад, що білий колір означає в Європі молодість. А задача привернути увагу саме молоді за цією соціальної реклами. Перше речення написано англійською. Людина, яка прочитала цю фразу може зреагувати по-різному. Дана реклама розрахована саме на ті категорії молоді, які після прочитання першої фрази, або взагалі не зрозуміють її, і тим самим у них виникне бажання вивчити мову. А також на тих, хто погодиться з тим, що вчора вони обіцяли собі вивчити англійську, але так і не почали. Годинник символізує час. Він розташований по центру реклами. Тому що саме від раціонального використання часу, людини досягає тих цілей, які собі поставила.

Найкраще знають англійську мешканці країн Північної Європи, зокрема – Скандинавії. За даними дослідження, проведеного міжнародною компанією EF Education First, у першій "п’ятірці" - Норвегія, Нідерланди, Данія, Швеція та Фінляндія. Їхні громадяни знають англійську мову "на відмінно". У скандинавських країнах телебачення показує англомовні художні фільми без перекладу, але з субтитрами.

Німеччина – на восьмому місці, Україна в дослідженні не представлена. Замикають список із 44 країн – Таїланд, Туреччина і Казахстан, де знання англійської "дуже низькі". Росія посіла 32 сходинку, там населення знає англійську на "задовільно"

 
quissenonegoДата: Субота, 2011-05-07, 11.29 | Повідомлення # 4
Підполковник
Група: Проверенные
Повідомлень: 116
Репутація: 10
Статус: Offline
здається мені, тут пахне замовленням ХД

пафосен и беспощаден чисто из гедонистических соображений
мои открытки :З http://vkontakte.ru/club23388656
 
Навчальний форум » Обговорення студентських видавничих проектів » Фестиваль соціальних проектів (соціальний плакат) » "Вивчай англійську!" (Соціальний проект Олени Литвиненко)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: