Середа, 2024-05-15, 10.16
Вітаю Вас Гість | RSS


Сайт Ірини Ткаченко


   
  Кафедра видавничої справи та редагування
       Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В.Винниченка

«Палити чи … жити? Не вбивай себе!» - Навчальний форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Навчальний форум » Обговорення студентських видавничих проектів » Фестиваль соціальних проектів (соціальний плакат) » «Палити чи … жити? Не вбивай себе!» (Соціальний проект Вікторії Білобабченко)
«Палити чи … жити? Не вбивай себе!»
IrenДата: Неділя, 2011-05-08, 21.54 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 108
Репутація: 8
Статус: Offline
Концепція мого соціального плакату присвячена проблемі паління.
Вже ні для кого не секрет, що паління – це не просто погана звичка, а повільний, але впевнений процес знищення людського організму. Люди, які палять мають або можуть отримати цілий «букет» хвороб: рак, інфаркт міокарда, імпотенція… Варто також згадати про неприємний запах з роту, жовтий колір шкіри та зубів, хриплий голос. Особливо згубно впливає паління на жіночий організм.

Курці наражають на небезпеку не лише себе, але й оточуючих людей. В медицині навіть існує термін «пасивне паління». В організмі людей, після перебування в одному приміщенні з курцями, спостерігається висока концентрація нікотину в організмі.
Варто згадати про той факт, що викинутий недопалок часто стає причиною пожеж, вибухів. А скільки разів причиною смерті людини ставало паління у ліжку…

Курці наносять собі велику матеріальну шкоду. Варто порахувати, скільки грошей щорічно вони випускають на вітер у прямому і переносному розумінні слова.

Мета соціального плакату. По-перше, необхідно довести, що паління повільно, але впевнено вбиває організм курця. По-друге, потрібно довести, що паління шкодить людям, які знаходяться біля курця. Якщо людину не хвилює її здоров’я, то нехай задумається про здоров’я своїх рідних та близьких.

Доцільність. Сьогодні немало пишуть про те, що необхідно змусити людину кинути палити. Це, звичайно, правильно. Але набагато важливішим є попередити появу нових курців, армія яких поповнюється головним чином за рахунок молоді. Саме тому є доцільним створення соціального плакату присвяченого проблемі паління. Потрібно довести людям, що паління шкодить не лише їхньому здоров’ю, а й здоров’ю оточуючих. Крім того, сьогодні паління є не модним. Сьогодні модно вести активний спосіб життя, займатись спортом.

Опис продукту. Оскільки паління шкодить і курцю, і людям, які знаходяться біля нього я обрала два зображення (з Інтернету). Перший варіант плакату змушує людину задуматись над тим чи потрібно палити – «Палити чи … жити? Не вбивай себе!». Другий варіант плакату закликає «Не вбивай себе і нас також!».

Місце розміщення – такий соціальний плакат можна розмістити в школах, а також в місцях відпочинку підлітків та молоді.

Прикріплення: 1359703.jpg (41.1 Kb) · 5522724.jpeg (21.0 Kb)
 
Навчальний форум » Обговорення студентських видавничих проектів » Фестиваль соціальних проектів (соціальний плакат) » «Палити чи … жити? Не вбивай себе!» (Соціальний проект Вікторії Білобабченко)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: