Середа, 2024-05-15, 13.00
Вітаю Вас Гість | RSS


Сайт Ірини Ткаченко


   
  Кафедра видавничої справи та редагування
       Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В.Винниченка

Леонід Куценко: книжка без автографа… - Навчальний форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Навчальний форум » Обговорення студентських видавничих проектів » Бакалаврські роботи » Леонід Куценко: книжка без автографа… (Упорядник Галина Богомаз)
Леонід Куценко: книжка без автографа…
IrenДата: Четвер, 2011-06-30, 23.23 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 108
Репутація: 8
Статус: Offline
Робота Богомаз Галини є особливою з багатьох причин. Головною з них є причетність видання до людини, з ім’ям якої пов’язано багато феноменів: талант літературознавця, відданість краєзнавця, відданість принципам і Україні, ідеї, людям. Постать Леоніда Куценка надихнула на ідею зібрати спогади про нього – від колег, студентів, однодумців. Він з нами є, про нього не можна писати/говорити в минулому часі, бо це означало б піддатися долі, яка нахабно його відібрала у всього світу, у кожного з тих, хто ним захоплюється.

Книга-реквієм – видання, яке потребує упорядника з міцними нервами, сміливістю, відповідальністю, сильним больовим порогом. Кожен спогад автономно – це маленька клітина невмирущої людини, спогади про нього в одному виданні – цілісний організм, який дає життя.
Ця робота створювалася з труднощами, сумнівами, переживаннями, пересторогами, але читається вона на одному подисі, з першого слова перед тобою виринає Леонід Васильович, який то усміхається, то жартує, то дискутує, то повчає, то мовчить, то подорожує. Він, як завжди, у русі.
Такі видання нагадують нам про примхи долі, збіги обставин, парадокси життя, яке забирає найкращих.

Пам’ять – категорія, якої вимірюється людина, країна, епоха. Є над завдання – берегти тих, хто пам’ятає. Ще один імператив – зберегти і зафіксувати спогад. Якщо рукописи не горять, то людина змінює виміри, і те, що вона не записала, не матеріалізувала, неможливо відтворити.
Роздуми про те, чи не зарано створювати мемуари (у цій роботі пропонується оновлений, уточнений термін «меморіальне видання»), писати спогади про Леоніда Васильовича закономірні: відповідей декілька, а на часі книга спогадів лишень одна. Вона колись доповнить серйозне видання про Л.Куценка.

Ознайомитися із книгою спогадів

Теоретичне обґрунтування бакалаврського проекту
 
ВеснаДата: П`ятниця, 2011-07-01, 00.23 | Повідомлення # 2
Сержант
Група: Пользователи
Повідомлень: 30
Репутація: 5
Статус: Offline
Добре, коли є доступ до бакалаврських робіт.
 
Навчальний форум » Обговорення студентських видавничих проектів » Бакалаврські роботи » Леонід Куценко: книжка без автографа… (Упорядник Галина Богомаз)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: