Проект листівки Овчіннікової Юлії - Навчальний форум
|
Проект листівки Овчіннікової Юлії
| |
| Iren | Дата: Неділя, 2011-04-03, 23.17 | Повідомлення # 1 |
 Підполковник
Група: Администраторы
Статус: Offline
| Хай живе народна пісня! Ідея розробити листівку, яка належала б до серії «Народна пісня» виникла з реалій сучасного життя. Колись люди народну пісню співали більше й частіше. З кожним роком, на превеликий жаль, юні хлопці та дівчата не цікавляться піснею, яка має свою історію. Листівки виготовлялися б у стилі ретро. Популяризувати сучасну пісню можна в кілька способів, і один із них – листівка (!) Їх планується стільки, скільки є українських народних пісень. Поширюватися така листівка буде в місцях, де люблять поспівати. Якщо приземлитися до рівня нашого місто, то з точністю можна сказати, що кіровоградська «Корчма» стане потенційним споживачем нашої продукції, адже вона стилізована під національний стиль – наявність глечиків, рушників та іншої атрибутики в ній доводить це. При нагоді сім’я, або просто гарна компанія, що при нагоді збереться у «Корчмі» (або в їдальні, у якій весілля, наприклад, стали частими святами) може згадати стару добру українську пісню. Українська пісня має свою історію. Але з року в рік нею цікавляться все менше. Знайти місце листівкам. Такі листівки можна зберігати у футлярі (адже їх ціла серія), та головне – підлаштуватися під єдиний стиль і викликати повагу до виробника, тому листівки матимуть футляр, стилізований під серветницю (щоб відповідало як стилю серії «Народної пісні», так й мало схожість з серветницею). З одного боку – це зображення козака й дівчини, з іншого – текст пісні. На звороті листівки – зрозуміло, текст пісні. Технічне виконання. Наша листівка аркушева, ламінована (виходячи з того, що вона призначена для місць, де проходять бенкети). Cподіваємося відродити моду на народну пісню.
|
| |
|
|
| quissenonego | Дата: Понеділок, 2011-04-04, 10.25 | Повідомлення # 2 |
 Підполковник
Група: Проверенные
| Так, стривате-но. Відродити пісню... так "відродиться" тільки текст. Як же її співатимуть прямо в ідальнях? Навіть якщо надрукувати ноти - то не всі вміють по ним читати, навіть якщо дати посилання на веб-сторінку, не всі туди звернуться, бо споживачу все подавай на тарільці. Це може слугувати тільки ознаомлювальним таким собі виданням, при цьому акценти на "відродимо пісню прям завтра!!11" не доцільні. Щодо форми: на мою думку доцільніше подавати і текст (якого ми не бачимо) і картинку у вертикальній площині, якщо це можливо. Таким чином на звороті вміститься більше тексту, і він буде виглядати елегантніше, а коли картинка буде по відношенню до тексту перевернута, то листівку читач довго крутитиме в руках. Хоча щодо ілюстрацій - не обов"язково. До речі, яка орієнтовна ціна такого продукту? І чи будуть в змозі купити її люди, які прийшли поїсти? (я в Корчмі не була, але знаю що там і так недешево попоїсти) Можливо місцем розповсюдження, зокрема, обрати ще й ярмарки (тієї ж народної пісні), де така продукція і доцільніша і логічніша.
пафосен и беспощаден чисто из гедонистических соображений мои открытки :З http://vkontakte.ru/club23388656
|
| |
|
|
| User | Дата: Понеділок, 2011-04-04, 18.50 | Повідомлення # 3 |
 Лейтенант
Група: Пользователи
| Захищаючи свій проект (ще на презентації) я говорила, як розповсюджуватиметься листівка. Серії купуватимуть власники їдалень, ресторанів і кафе,на кшталт нашої "Корчми" (нагадаю, що "Корчма" стилізована під українське). Так, співатимуть в їдальнях і кафе, коли збиратимуться компанії на якесь свято (не раз спостерігала за таким дійством; згадайте, часто не явище породжує листівку, а саме листівка - явище, і, як видавець, цілком свідомо, я хотіла б закласти таку традицію. Але знову ж таки, такі листівки не підійдуть, скажімо, для "Золотых куполов"). Відродиться не тільки текст, але й пісня, тому що часто в компанії знайдуться ті, що чули мотив, але не пам*ятають слів і ті, які не знають ані слів, ані пісні. Думаю, гарна компанія охочих поспівати таких незнайків налаштують на хвилю української пісні. Ось так. P. S. Нотних записів не буде, я вже про це говорила (виняток може становити тільки фон для тексту пісні на звороті). Ще зауваження, пропозиції?.. Додано (2011-04-04, 15.58) --------------------------------------------- До речі, згодна з попереднім коментарем, можна й на ярмарку наші листівки Додано (2011-04-04, 18.50) --------------------------------------------- на жаль, не можу прикріпии PDF-ий формат звороту листівки: там написано текст пісні, є елемент українського орнаменту та вихідні відомості
Повідомлення відредагував User - Понеділок, 2011-04-04, 18.52 |
| |
|
|
| Natalia | Дата: Понеділок, 2011-04-04, 20.07 | Повідомлення # 4 |
|
Майор
| Quote Їх планується стільки, скільки є українських народних пісень. У такому разі це має бути дуже масштабний проект. Це не зауваження, а нагадування, оскільки народних пісень сотні, кожна з них має десятки варіацій. Якщо видавцеві таке під силу - повага до нього як до професіонала йому забезпечена. Quote тому листівки матимуть футляр, стилізований під серветницю Оригінально. Я ще такого не бачила. Аби це було економічно виправдано. Ще кілька слів стосовно дизайну. Цей варіант кращий, ніж попередній (презентований на парі). Видно, що автор доклав зусиль, щоб його поліпшити (але пам'ятаємо про відсутність меж досконалості ). Під час захисту мова йшла про вишиті рушники, які поєднуватимуть увесь комплект. Їх перенесли на зворот?
|
| |
|
|
| quissenonego | Дата: Понеділок, 2011-04-04, 20.48 | Повідомлення # 5 |
 Підполковник
| Quote (User) Серії купуватимуть власники їдалень, ресторанів і кафе,на кшталт нашої "Корчми" (нагадаю, що "Корчма" стилізована під українське). Не всі власники будуть альтруїстами в цьому плані, й купуватимуть "картинку" а не слова пісні. Тож необхідно ще працювати над "обгорткою", щоб вона була конкурентноспроможною. Так і безпосередній споживач перед тим як вирішить заспівати, його треба зацікавити, привернути його увагу.
пафосен и беспощаден чисто из гедонистических соображений мои открытки :З http://vkontakte.ru/club23388656
|
| |
|
|
| User | Дата: Понеділок, 2011-04-04, 22.46 | Повідомлення # 6 |
 Лейтенант
| Quote (Natalia) Цей варіант кращий, ніж попередній (презентований на парі) спасибі, я старалась )Quote (Natalia) У такому разі це має бути дуже масштабний проект. я хотіла б, щоб це був серйозний проектQuote (Natalia) Під час захисту мова йшла про вишиті рушники, які поєднуватимуть увесь комплект. Їх перенесли на зворот? Так, на звороті є елементи рушника, але, на жаль, формат PDF не може прикріпитися на форумі... Він має вигляд вертикальної смужки з правого боку звороту листівки. Додано (2011-04-04, 22.46) --------------------------------------------- Quote (quissenonego) безпосередній споживач перед тим як вирішить заспівати, його треба зацікавити, привернути його увагу. згодна, але це вже питання абсолютного поєднання стилю самого ресторану (чи ін. стилізованого закладу) з метою листівки. Будьмо романтиками, а тепер уявімо собі стилізований ресторан, де музиканти у вишиваках співають українських народних пісень, а тепер уявіть гостей цього закладу, які хочуть заспівати разом з музикантами) - мені подобається. Єдине, що людина, яка не цікавиться УКРАЇНСЬКИМ, то ти її ніяк не зацікавиш. Але якщо вона прийшла у "немасовий" заклад, де можна відпочити, думаю, вона зацікавиться.
Повідомлення відредагував User - Понеділок, 2011-04-04, 22.49 |
| |
|
|
| quissenonego | Дата: Вівторок, 2011-04-05, 10.51 | Повідомлення # 7 |
 Підполковник
| Quote (User) але, на жаль, формат PDF не може прикріпитися на форумі... Експорт в jpeg, скажи у чому робила листівку поясню як, якщо сама не знайдеш. Quote (User) Будьмо романтиками, а тепер уявімо собі стилізований ресторан, де музиканти у вишиваках співають українських народних пісень, а тепер уявіть гостей цього закладу, які хочуть заспівати разом з музикантами) - мені подобається. Тут проблема не в тому, що ідея погана. Проблема в тому, що власне в Кіровограді, наприклад, отих самих закладів з народними музиками - ну, не так, щоби жодного, але мало, напевно. Треба детальніше уявляти собі ринок збуту (ресторани Поплавського , наприклад, я не знаю таких більше спеціалізованих, але вони ввсі далеченько від Кіровограду). Quote (User) питання абсолютного поєднання стилю самого ресторану (чи ін. стилізованого закладу) з метою листівки Тут якраз не треба бути романтиком і чітко уявляти собі, що ніякий ресторан не буде "підлаштовуватись" під видання. Тож такі проекти спочатку обговорюються з "клієнтами". В принципі хочу сказати, щоб ви не були занадто наївні в цьому плані, адже редактор має бути в курсі як ринку так і видавничого процессу. Але якщо вважати, що це учнівський проект...
|
| |
|
|
| User | Дата: Вівторок, 2011-04-05, 14.43 | Повідомлення # 8 |
 Лейтенант
| Тоді слід шукати зв*язки з власниками ресторанів ;)) переконати їх в тому, що проект цікавий, попередньо зробити собі достойну рекламу, і це буде вигідно, адже проект планувався б масштабний)) Я робила листівку у Quark...
Повідомлення відредагував User - Вівторок, 2011-04-05, 14.44 |
| |
|
|
| FotCher | Дата: Вівторок, 2011-04-05, 20.33 | Повідомлення # 9 |
 Сержант
| Quote (quissenonego) доцільніше подавати і текст (якого ми не бачимо) і картинку у вертикальній площині Ось ця ідея мені дуже подобається!!! Шановний Сержант, прислухайтесь до поради quissenonegо!!! Quote (quissenonego) Тут проблема не в тому, що ідея погана. Це нажаль правда - ідея є, але вона до кінця не продумана. ..я, пані Овчіннікова теж собі уявила: якщо в тому ж ресторані певна частина клієнтів почнуть співати, то іншим це не дуже сподобається (не всі добре співають, а для багатьох - тиша, найдорожче що тільки може бути)!!! - треба продумати цей аспект, нажаль, на даний момент, у мене ідей немає. Скажіть, пані Овчіннікова, ці листівки будуть безкоштовними???
|
| |
|
|
| Natalia | Дата: Вівторок, 2011-04-05, 21.07 | Повідомлення # 10 |
|
Майор
| Quote а для багатьох - тиша, найдорожче що тільки може бути) Згодна на всі сто. Такий проект не для кафе / ресторанів, куди приходять розслабитися в тиші. Мені теж не завжди хочеться слухати тих, хто вважає себе великим артистом Та якщо я правильно зрозуміла, User планувала, що пісні співатимуть на весіллях і подібних масових заходах.
|
| |
|
|
| quissenonego | Дата: Вівторок, 2011-04-05, 21.59 | Повідомлення # 11 |
 Підполковник
| Quote (User) Я робила листівку у Quark... робимо так: file - export - page as EPS Обираєш куди зберігати, задаєш ім"я, а в рядку page - номер сторінки (якщо сторінок декілька підряд - пишеться через тире, наприклад, 1-2). Цей файл EPS відкриваєш у фотошопі і зберігаєш як джипег чи пнг, як завгодно. Викладуєш на файлообмінник, наприклад radikal.ru, і звідти пряме посилання сюди :З Чекаємо. Quote (FotCher) для багатьох - тиша, найдорожче що тільки може бути)!!! терпіти не можу караоке і п"яні поспівеньки х.х Тим паче кожен собі найкращий співець у душІ, але частіше в дУші...
|
| |
|
|
| User | Дата: Вівторок, 2011-04-05, 22.12 | Повідомлення # 12 |
 Лейтенант
| Quote (Natalia) User планувала, що пісні співатимуть на весіллях і подібних масових заходах. да, ну і не тільки;) Додано (2011-04-05, 22.03) --------------------------------------------- quissenonego, пасибі Додано (2011-04-05, 22.06) --------------------------------------------- Quote (FotCher) ці листівки будуть безкоштовними??? виходить, що власники таких закладів будуть платити за безпосереднього споживача  Додано (2011-04-05, 22.12) ---------------------------------------------
Quote (FotCher) якщо в тому ж ресторані певна частина клієнтів почнуть співати, то іншим це не дуже сподобається а інша частина зрозуміє, що це ресторан для тих, хто любить співати, для активного відпочинку з народними співами ; )
Повідомлення відредагував User - Вівторок, 2011-04-05, 22.10 |
| |
|
|
| FotCher | Дата: Середа, 2011-04-06, 23.44 | Повідомлення # 13 |
 Сержант
| Quote (User) власники таких закладів будуть платити за безпосереднього споживача Я не думаю що це реально, пані Овчіннікова - на це погодяться тільки меценати, і тільки тоді, коли їх ім`я буде надруковане на внутрішній частині листівки! Quote (User) а інша частина зрозуміє, що це ресторан для тих, хто любить співати, для активного відпочинку з народними співами ...і що буде далі? Напевно, підуть до керівництва, і поскражаться - і як споживачі, вони матимуть це право. Зовсім не обов`язково, аби вони співали у цьому ж закладі. Треба по-іншому продумати структуру за якою буде розповсюджуватися дана листівка!
|
| |
|
|
| Весна | Дата: Четвер, 2011-04-07, 00.04 | Повідомлення # 14 |
|
Сержант
| Ідея непогана, але дівчата праві, я також би не бажала, щоб у мене під вухом співали пісні нехай навіть і народні... Можливо - це добре було б зробити для ресторанів із караоке, але тоді варто, щоб пісні були не лише народні.
|
| |
|
|
| quissenonego | Дата: Четвер, 2011-04-07, 09.03 | Повідомлення # 15 |
 Підполковник
| Quote (FotCher) Quote (User) власники таких закладів будуть платити за безпосереднього споживача Я не думаю що це реально, пані Овчіннікова - на це погодяться тільки меценати, і тільки тоді, коли їх ім`я буде надруковане на внутрішній частині листівки! Ну не обов"язково меценати) Та ж сама мережа егоїстів (Челентано, Картопляна хата і ще щось, не пам"ятаю) по суті оплачує тілистівки що в них лежать. Хоча насправді за них платимо ми - це 100% входить в цінову політику закладу. Але, дійсно, - без логотипів і назв погодяться тільки меценати :З Мені здається тут не ідея листівки підпорядковується обставинам нашого суворого життя. Це, так би мовити, романтична спроба підпорядкувати всі закони бізнесу і логіки одній маленькій листівці 
|
| |
|
|
|