Неділя, 2025-06-22, 08.36
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ірини Ткаченко

Кафедра видавничої справи та редагування
       Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В.Винниченка

Як підвищити фахову компетентність майбутнього редактора - Сторінка 2 - Навчальний форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Як підвищити фахову компетентність майбутнього редактора
IrenДата: Субота, 2011-03-19, 20.20 | Повідомлення # 16
Підполковник
Група: Администраторы
Репутація: 8
Статус: Offline
Проблема й в тому, що студенти (більшість) спеціальності "Видавнича справа та редагування" не вміють читати книги - навчальні, наукові, фахові. Звичайно, можна підвищувати професійну компетенцію через практичний досвід, не занурюючись у теорію і практику редакторсько-видавничої підготовки видань, але чи завжди місяць роботи над рекламним оголошенням дає базовий чи основний об'єм знань? Чому сучасні студенти не використовують потенціал інформаційно-комунікаційних технології? Блог - це альтернатива, наголошую - безкоштовна, для професійного вишколу, платформа для артикуляції своїх позицій - громадянських, політичних, релігійних, фахових і т. п. Той, хто шукає, обов'язково знайде.

NataliaДата: Субота, 2011-03-19, 21.41 | Повідомлення # 17
Майор
Група: Проверенные
Ще одна проблема, яка породжує "недоношені" видання.
Працівники видавничої галузі - це люди, які мають вміти працювати в команді. Спільно з кимось. Тобто в умовах, коли інколи варто погоджуватися з думкою іншого, цим самим визнаючи власну помилку. І вміти аргументовано пояснювати власне бачення продукту, якщо вважаєш його найліпшим, зокрема пояснювати це керівництву.

quissenonegoДата: Субота, 2011-03-19, 22.34 | Повідомлення # 18
Підполковник
Репутація: 10
Quote (Natalia)
Працівники видавничої галузі - це люди, які мають вміти працювати в команді.

!
От буквально сьогодні.
Сьогодні зтикнулась з тим, що не всі нормально можуть банально виражати свої думки, і не всі досить адекватно сприймають критику.
Я знайшла собі на бакалаврську літературного редактора, який замало не образив мені автора-коміксиста :З Творчі люди вони такі... творчі і вразливі.

Quote (Iren)
студенти (більшість) спеціальності "Видавнича справа та редагування" не вміють читати книги - навчальні, наукові, фахові.

Теж згодна. Спочатку думаєш - ніколи, потім думаєш, що почитаєш згодом, потім іще щось. А потім вже починаєш робити на практиці, і начебто вже все виходить: тут вже відразу вважаєш себе генієм, чвв зашкалює, і думаєть - та нашо тобі ті книжки, ти і так все знаєш cool

пафосен и беспощаден чисто из гедонистических соображений
мои открытки :З http://vkontakte.ru/club23388656

ЛераДата: Неділя, 2011-03-20, 14.05 | Повідомлення # 19
Рядовий
Група: Пользователи
Репутація: 5
Нажаль, це дійсно так! Для більшості це просто диплом у руках та 5-річна "відсрочка" від дрослого життя!

quissenonegoДата: П`ятниця, 2011-04-01, 09.20 | Повідомлення # 20
Підполковник
Quote (Лера)
від дрослого життя!

чи від армії ХД

От ще саме це питання

Quote (Iren)
Чому сучасні студенти не використовують потенціал інформаційно-комунікаційних технології?

залишається для мене загадкою...
Іноді складається вращення, що Інтернет створили для того, щоб сидіти в контактах і дивитись смішне відео х.х

Додано (2011-04-01, 09.20)
---------------------------------------------
Щось після вчора, не знаю чи зірки так стали, чи весна просто. Замість романтичних настроїв потягнуло подумати а що ж я такий-сякий після бакалаврської робитиму? Госи здам? ну, здам, куди ж я дінуся, що ж я просто так вчилася 4 роки...
Цце все пафос і все таке, але основна причина - банальні лінь і апатія. Мої, принаймні, причини.

NataliaДата: П`ятниця, 2011-04-01, 15.31 | Повідомлення # 21
Майор
а що ж я такий-сякий після бакалаврської робитиму?

Це питання і мене турбує. Думаю, його можна віднести до вічних проблем людства... ("Що буде після того, як...?")

quissenonegoДата: П`ятниця, 2011-04-01, 18.22 | Повідомлення # 22
Підполковник
От ще до цього - з одного боку: роботу треба шукати саме зараз, не рано не пізно (дехто, молодець знайшов), а з іншого - ну коли я ту роботу робитиму?Т_Т видихнути нема коли

NataliaДата: П`ятниця, 2011-04-01, 18.39 | Повідомлення # 23
Майор
От ще до цього - з одного боку: роботу треба шукати саме зараз, не рано не пізно

А ще хочеться насолодитися просто студентським життям, а не здаванням екзаменів під час обідньої перерви на роботі.

quissenonegoДата: Субота, 2011-04-02, 11.21 | Повідомлення # 24
Підполковник
Quote (Natalia)
А ще хочеться насолодитися просто студентським життям, а не здаванням екзаменів під час обідньої перерви на роботі.

Так і виходить, що знаходимося "во взвешенном состоянии", а гроші ой як треба((

• Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук: