Як підвищити фахову компетентність майбутнього редактора
|
|
Iren | Дата: Субота, 2011-03-19, 20.20 | Повідомлення # 16 |
 Підполковник
Група: Администраторы
Статус: Offline
| Проблема й в тому, що студенти (більшість) спеціальності "Видавнича справа та редагування" не вміють читати книги - навчальні, наукові, фахові. Звичайно, можна підвищувати професійну компетенцію через практичний досвід, не занурюючись у теорію і практику редакторсько-видавничої підготовки видань, але чи завжди місяць роботи над рекламним оголошенням дає базовий чи основний об'єм знань? Чому сучасні студенти не використовують потенціал інформаційно-комунікаційних технології? Блог - це альтернатива, наголошую - безкоштовна, для професійного вишколу, платформа для артикуляції своїх позицій - громадянських, політичних, релігійних, фахових і т. п. Той, хто шукає, обов'язково знайде.
|
|
| |
Natalia | Дата: Субота, 2011-03-19, 21.41 | Повідомлення # 17 |
Майор
Група: Проверенные
| Ще одна проблема, яка породжує "недоношені" видання. Працівники видавничої галузі - це люди, які мають вміти працювати в команді. Спільно з кимось. Тобто в умовах, коли інколи варто погоджуватися з думкою іншого, цим самим визнаючи власну помилку. І вміти аргументовано пояснювати власне бачення продукту, якщо вважаєш його найліпшим, зокрема пояснювати це керівництву.
|
|
| |
quissenonego | Дата: Субота, 2011-03-19, 22.34 | Повідомлення # 18 |
 Підполковник
| Quote (Natalia) Працівники видавничої галузі - це люди, які мають вміти працювати в команді. ! От буквально сьогодні. Сьогодні зтикнулась з тим, що не всі нормально можуть банально виражати свої думки, і не всі досить адекватно сприймають критику. Я знайшла собі на бакалаврську літературного редактора, який замало не образив мені автора-коміксиста :З Творчі люди вони такі... творчі і вразливі. Quote (Iren) студенти (більшість) спеціальності "Видавнича справа та редагування" не вміють читати книги - навчальні, наукові, фахові. Теж згодна. Спочатку думаєш - ніколи, потім думаєш, що почитаєш згодом, потім іще щось. А потім вже починаєш робити на практиці, і начебто вже все виходить: тут вже відразу вважаєш себе генієм, чвв зашкалює, і думаєть - та нашо тобі ті книжки, ти і так все знаєш
пафосен и беспощаден чисто из гедонистических соображений мои открытки :З http://vkontakte.ru/club23388656
|
|
| |
Лера | Дата: Неділя, 2011-03-20, 14.05 | Повідомлення # 19 |
 Рядовий
Група: Пользователи
| Нажаль, це дійсно так! Для більшості це просто диплом у руках та 5-річна "відсрочка" від дрослого життя!
|
|
| |
quissenonego | Дата: П`ятниця, 2011-04-01, 09.20 | Повідомлення # 20 |
 Підполковник
| Quote (Лера) від дрослого життя! чи від армії ХД От ще саме це питання Quote (Iren) Чому сучасні студенти не використовують потенціал інформаційно-комунікаційних технології? залишається для мене загадкою... Іноді складається вращення, що Інтернет створили для того, щоб сидіти в контактах і дивитись смішне відео х.хДодано (2011-04-01, 09.20) --------------------------------------------- Щось після вчора, не знаю чи зірки так стали, чи весна просто. Замість романтичних настроїв потягнуло подумати а що ж я такий-сякий після бакалаврської робитиму? Госи здам? ну, здам, куди ж я дінуся, що ж я просто так вчилася 4 роки... Цце все пафос і все таке, але основна причина - банальні лінь і апатія. Мої, принаймні, причини.
пафосен и беспощаден чисто из гедонистических соображений мои открытки :З http://vkontakte.ru/club23388656
|
|
| |
Natalia | Дата: П`ятниця, 2011-04-01, 15.31 | Повідомлення # 21 |
Майор
| Quote а що ж я такий-сякий після бакалаврської робитиму? Це питання і мене турбує. Думаю, його можна віднести до вічних проблем людства... ("Що буде після того, як...?")
|
|
| |
quissenonego | Дата: П`ятниця, 2011-04-01, 18.22 | Повідомлення # 22 |
 Підполковник
| От ще до цього - з одного боку: роботу треба шукати саме зараз, не рано не пізно (дехто, молодець знайшов), а з іншого - ну коли я ту роботу робитиму?Т_Т видихнути нема коли
|
|
| |
Natalia | Дата: П`ятниця, 2011-04-01, 18.39 | Повідомлення # 23 |
Майор
| Quote От ще до цього - з одного боку: роботу треба шукати саме зараз, не рано не пізно А ще хочеться насолодитися просто студентським життям, а не здаванням екзаменів під час обідньої перерви на роботі.
|
|
| |
quissenonego | Дата: Субота, 2011-04-02, 11.21 | Повідомлення # 24 |
 Підполковник
| Quote (Natalia) А ще хочеться насолодитися просто студентським життям, а не здаванням екзаменів під час обідньої перерви на роботі. Так і виходить, що знаходимося "во взвешенном состоянии", а гроші ой як треба((
|
|
| |