Знайшла дещо, думаю, буде цікаво ознайомитися з цим матеріалом. http://www.ukrcsm.kiev.ua/media/umtst_doc/pres_conf/Rezults_010610.pdf
Додано (2011-04-20, 16.05)
---------------------------------------------
http://buryn.at.ua/publ....1-0-264
Додано (2011-04-20, 16.43)
---------------------------------------------
http://health.unian.net/ukr/detail/218002
Хочу наголосити увагу на тому, в нашому місті, вже декілька років процвітає завод модифікаційних жирів.
На територію заводу приїжджають машини з усіх областей України, загалом таких відомих фірм, як "Рошен", "АВК", "Щедрий вечір", "Тульчинка". З офіційних джерел мені відомо, що вони закуповують жири, у склад яких входить пальмова олія, гексан (синтетичний бензин) і стеарин (відходи від перероблених тваринних жирів) - остані два компененти не повинні використовуватися при виготовленні продуктів харчування.
Коли пальмова олія розтоплюється стоїть неймовірний сморід. І лише шляхом додавання/змішування, і додавання барвників та стабілізаторів запаху - готовий продукт (чи то цукерки, чи то майонез) вже не несе того смороду.
І я переконена, що на етикетках не зазначають використані продукти, які можуть викликати сумніви у покупця.
Загалом, той хто працює навіть на м`ясокомбінаті, чи у цеху з воготовлення морозива чи цукерок - ті люди вже не можуть вживати ту продукцію, так як вони знають з чого її виготовляють. А ми, як споживачі, сліпо довіряємо етикетці/маркуванню та кольору продукту - і все це дуже легко підробити чи замаскувати!